Mark heeft een nieuw contract

Vandaag een leuk artikel gelezen in de omroep meierij. Een cliënt van ambitie heeft een nieuw contact gekregen bij Kanters afvalwatertechniek in Veghel. Fijn als er een goede match is tussen bedrijf en onze cliënten.

https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/mark-kreeg-een-vast-contract-in-coronatijd

Mark kreeg een vast contract in coronatijd | Omroep Meierij

Mark kreeg een vast contract in coronatijd

Redactie Op: Laatste update:

VEGHEL – Gebrek aan stageplaatsen in het mbo, bedrijven die door de coronacrisis afscheid moeten nemen van medewerkers en de detailhandel die in zwaar weer verkeert. De coronacrisis raakt Meierijstad hard. Toch gaf Kanters afvalwatertechniek in Veghel Mark Lucius een vast contract in deze roerige tijden.

Dat vaste contract is voor Mark héél belangrijk. “Ik heb een energiebeperking en kan daardoor niet volledig werken. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat er duidelijkheid en structuur op mijn werk is en dat ik een rustige werkplek heb. Na mijn administratieve opleiding wilde ik dolgraag werken. Ik kreeg twee jaar geleden bij Kanters een werkervaringsplaats. Sinds kort is dat omgezet in een vast contract.”

Aanwinst

Mark is enorm blij met zijn baan. Algemeen directeur Léon Kanters is minstens zo blij met Mark. “Veel van onze opdrachtgevers verwachten dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden. Soms is dat een verplichting, maar dat voelt voor ons echt nooit zo. Mark is gewoon een welkome aanvulling op ons team. Hij zorgt dat alle dossiers tiptop in orde zijn en dat er geen klussen blijven liggen. Hij regelt onder meer dat alle gegevens en foto’s die onze monteurs bij projecten maken in het dossier komen. Daarmee zijn we altijd actueel: intern, maar ook naar onze opdrachtgevers toe. Daarnaast maakt Mark op dit moment een ‘interne webshop’ waarmee onze monteurs tijdig de juiste materialen kunnen bestellen en ophalen. Dat gaat ons veel tijd en gedoe schelen. Het maken van de webshop is een flinke klus en we hebben al zoveel werk! Mark zorgt ddat dit project ook echt van de grond komt. Hij fotografeert alle onderdelen en zorgt voor een goede bestelling. Daarmee is Mark een echte aanwinst voor ons bedrijf.”

Goede begeleiding

Wat het geheim van dit werksucces is? Een goede match, benadrukt Léon Kanters. “Iemand moet wel binnen ons team en ons bedrijf passen. Dat doet Mark helemaal. Hij is enorm gedreven in zijn werk, komt elke dag met plezier naar kantoor en voelt zich heel verantwoordelijk. Daarnaast is hij een super leuke collega. Dat we hem – net als iedereen – soms een steuntje in de rug moeten geven, is niet erg. We krijgen er enorm veel voor terug.” Juist die goede begeleiding is het geheim van het succes, vindt Mark Lucius. “Zeker in het begin was het fijn dat ik een interne vraagbaak had. Zo konden we samen bekijken wat voor mij goed werkt, zoals een Google agenda waarin ik mijn taken plan. En Kanters gaf me de tijd om in mijn eigen tempo te groeien in mijn werk. Dat gaf me zelfvertrouwen.”

Anders kijken

Voor Kanters is het bijna vanzelfsprekend om naar mogelijkheden in plaats van beperkingen te kijken. “Gemotiveerde medewerkers vind ik het allerbelangrijkste,” vat Léon Kanters samen. “Onze sector is niet hard geraakt door de coronacrisis. Sterker nog: wij hebben meer last van arbeidskrapte. Dan word je vanzelf gedwongen om op een andere manier naar invulling van werk te kijken. Dat waren we al gewend, dus waarom zou je dat in crisistijd dan veranderen? Zo zit ons bedrijf niet in elkaar.”

Bij ouders logeren

Dat Mark erg gemotiveerd is, kwam duidelijk naar voren tijdens de eerste coronagolf. Toen mocht hij officieel niet gaan werken van de zorginstelling waar hij zelfstandig woont. “De bewoners mochten niet naar dagbesteding of werk,” legt Mark uit. “Maar ik wilde juist héél graag blijven werken. Van thuis stilzitten word ik diep ongelukkig. Je kunt toch niet zomaar van je werk thuisblijven? Daarom vroeg ik het huis, mijn begeleider én het crisisteam of ik toch mocht gaan werken. Het antwoord was en bleef nee. Mijn ouders stelden toen voor dat ik tijdelijk bij hen kwam wonen, zodat ik toch kon blijven werken. Uiteindelijk heb ik drie maanden bij hen gelogeerd!” Waarop Léon Kanters concludeert: “Zo’n gemotiveerde collega is toch goud waard?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *